Красный волк

Червоний гірський вовк

розміщено в: Вовки - хижі савці Canis lupus | 0

Червоний гірський вовк (по лат. Cuon alpinus ) – часто здійснює сезонну міграцію. Іноді у не характерних йому ландшафтах. Раніше їх назвали: гімалайський вовк або буанзу.

Відео про червоного вовка

Природжений мисливець – червоний гірський вовк

Природжений мисливецьчервоний гірський вовк. В основному вони нападають численними групами, тому здатні загнати великої тварини завбільшки з буйвола.

Хижаки соціальні – живуть, виходять на полювання та виховують цуценят групами. Переслідуючи видобуток, виявляють неймовірну витривалість та невтомність. Він злякався і намагається не зустрічатися з людьми.

У давнину окремі форми хижака відносили до самостійних видів. Практично у всіх зонах червоний вовк віддає перевагу гірським кряжам, доходячи до альпійських зон.



Тварини часто здійснюють сезонну міграцію, іноді з’являються в не характерних для них ландшафтах, наприклад, пісках, лісостепу і степах. Тварини здатні прижитися у різних кліматичних зонах. Вони легко переносять морозне середовище високогір’їв та спеку південних тропічних районів ареалу. Група хижаків складається з представників однієї родини або кількох.

Чим харчується червоний гірський вовк

Червоні вовки

Червоний гірський вовк денний мисливець, здатний невтомно переслідувати свою здобич. Головний раціон звіра складають копитні ссавці – чим живиться червоний вовк. На території Індії вони полюють на аксіс і вепр, замбарів і буйволів. У Азії до раціону потрапляють бантенги гаури і олені, але в півночі, до Сибіру, полювання ведуть арктичних оленів.

Червоний вовк здатний гнати видобуток до повного знесилення протягом багатогодинного переслідування. Поодинці звір може тільки зупинити оленя, але для його умертвіння необхідна допомога всієї зграї.

Читайте также:  Собака динго

Полювання червоного вовка зграйне. Група з кількох особин відвертає увагу жертви. Інші її штурмують, дострибуючи до голови та шиї, намагаючись завдати болю. Частина зграї, що залишилася, кидається на жертву ззаду. Здолавши тварину, звір починає втамовувати голод. Чим харчуватиметься червоний вовк, залежить від пори року. У літній період не гидує і зеленню.

Вовченя червоних вовків

Червоні вовки вигодовують цуценят, що підросли, напівперевареною їжею.

У хижаків, що живуть у південних регіонах, фаза спарювання триває протягом усього року. У північних районах – припадає на початок зими, щоб цуценята народжувалися з весни по квітень включно.

Червоний гірський вовк належить моногамам. Вовченята червоних вовків ростуть з обома батьками. Під час гону вовчиця щипає і наполегливо переслідує самця, поки не станеться запліднення. Перед пологами самка займається пошуками відповідного місця для створення лігва.



Таким місцем може бути розселення у скелі або повалене дерево. Часто в одному лігві знаходиться кілька самок. Вовченята червоних вовків народжуються через 60 діб після запліднення. Покриті м’якою шерстю темно-коричневої масті. Очі розплющуються через два тижні, в цей же період прорізаються зубки. У 30-ти денному віці, поряд з матір’ю, залишають лігво і вирушають досліджувати околиці.

Червоний гірський вовк – цікаві факти

ЧИ ЗНАЄШ ТИ, ЩО...
Ходить легенда, що розповідає про те, що полюючи, червоний вовк «сліпить» свій видобуток струменем сечі.

Подолавши шестиметрові рови, зламавши огорожу та перестрибнувши стіну 2 м, червоний гірський вовк здійснив “втечу” з Московського зоопарку.

Одним з звуків тварин, що видаються, є незвичайний свист, який нескладно імітувати. Індійські мисливці часто користуються цим, заманюючи, таким чином, хижаків.

Гімалайський вовк

Який вигляд має червоний гірський вовк

Загальне забарвлення шерсті тварин руде, але сильно мінливе у деяких особин і в різноманітних місцях проживання.

Читайте также:  Білий полярний вовк

Величина

Тіло: досягає довжини та 112 см.

Хвіст: розміром до 50 см.



Зростання: 50 см.

Вага: варіюється між 15-ю і 21-м кг.

Розмноження

Час спарювання: на півночі наприкінці зими.

Виношування: триває 62 діб.

Вовчать у приплоді: до 9-ти.

Спосіб життя

Звичаї: дотримуються сімейних груп з 10-30 особин.

Видавні звуки: писк, клацання зубами та виття.

Раціон: в основі лежать копитні ссавці та пернаті.

Рідвяні види

Відносні раніше до окремих видів чотириногі зразки роду Cuon: javanicus, primoevus, dukhunensis, sumatrensis або ж rutilans, відносяться лише до деяких підвидів хижака.

Де живе червоний вовк

Ареал Cuon alpinus

Крім Шрі-Ланку, червоний гірський вовк заселяє Індію, Південно-Східні частини Азії захоплюючи Індонезійські землі, Китай, Монголію, Росію та Корею.

Заходи охорони червоного вовка

Скорочення поголів’я потенційної їжі в деяких областях ареалу, спричинило зникнення червоного гірського вовка з цих територій. Але основною загрозою залишається людина.

Особливості червоного вовка

Полювання червоних вовків

Шерсть з боків тварини має рудувато-червоний колір. Шия, спина та голова неясна, з каштаново-жовтим відтінком. У хижаків, що живуть у південних регіонах, шерсть коротша і світліша. Північні ж брати мають густий підшерсток.

Шерсть на животі має кремово-біле забарвлення. Пухнастий хвіст із чорним або коричневим кінчиком, нагадує лисий, майже торкаючись землі.

Червоний гірський вовк має характерний орнамент на кінчику носа та навколо очей темного кольору. Короткі лапи хижака світліше по відношенню до інших частин тіла.

 

Сподобалась стаття? Розкажи друзям!

Краткая информация о животном
Червоний вовк
Название
Червоний вовк
Описание
Червоний гірський вовк (по лат. Cuon alpinus) – часто здійснює сезонну міграцію. Іноді у не характерних йому ландшафтах.
Публикация на
bisvir.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.