Полярный волк

Білий полярний вовк

розміщено в: Вовки - хижі савці Canis lupus | 0

Мешканець широких мерзлих регіонівбілий полярний вовк (по лат. Canis lupus tundrarum) – проводить до півроку під покровом ночі. Жорсткі умови навчили вживати будь-який корм, що дає можливість вижити в таких екстремальних умовах.

Полярний вовк відео

Полярний вовк

Хижак може існувати у арктичній зоні роками. Там, де стовпчик термометра не піднімається вище -30 С0. Місяцями бути позбавленими сонячних променів та голодувати тижнями.

Білий полярний вовк живе у безплідних місцях земної кулі. Там квітневе сонце не в змозі дати тепло арктичним мешканцям. Тут, незалежно від часу доби, вітер не вщухає ні на хвилину, роблячи й без того морозне повітря. Земля в суворому краї промерзла і позбавлена ​​рослинності. Приживаються тільки ті, у кого дуже коротке коріння; і лише не багато хто примудряється в таких умовах вижити.



Леммінги та арктичні зайці становлять частину раціону. Але для того щоб вижити, хижакам неминуче слід полювати на велику дичину. Вівцебик поряд з полярним оленем приносять радість їхньому шлунку. Але справа так, що білий полярний вовк мало коли досягає цих земель. Так вовчі зграї обходять місцевості, що займають площу до 2000 кілометрів квадратних. Взимку температура падає, змушуючи тварин незначних розмірів ховатися у ґрунті. Парнокопитні ж шукають їжу на півдні, забираючи за собою і хижаків.

Чим харчується полярний вовк

У стаи появляется возможность повалить овцебыка, если им удастся разогнать всё стадо; когда стадо в смятении они выбирают для себя подходящую жертву.

Дорослі особини північних оленів чи вівцебиків – ось чим харчується полярний вовк. Але вони досить сильні, і один хижак із ними не впорається. Як уже давно відомо, для досягнення успіху хижаки здійснюють напад на жертву зграєю.

На просторах тундри позбавленої високорослої рослинності, дуже нелегко дотримуватися ефекту несподіваного нападу на здобич. Це не дає хижакові знайти місця для укриття. Найчастіше, навіть якщо група наздоганяє парнокопитних, ті, блискавично реагуючи, вибудовують оборону навколо.

Когда хищнику удается захватить добычу, одиночные преследования прекращаются

За таке загородження, захищене з усіх боків рогами, хижакам важко проникнути. У таких випадках застосовують облогу, терпляче чекаючи, відчуваючи на міцність нерви вівцебиків. Травоїдні тварини, оточені зграєю, відчувають напругу і в його пік коло розмикається. Облягаючи, білий полярний вовк не сидить дома, він бігає навколо них, змушуючи повертатися спиною, цим відкриваючи тил для нападу членів зграї.

Читайте также:  Собака динго

Не завжди такий спосіб отримати видобуток сприяє успіху, але успіх приходить, коли жертва не витримує і стадо розбігається хто куди. Тоді кожен полярний вовк з зграї тут же спрямовує погляд на свою видобуток, намагаючись наздогнати її, але в основному вони прагнуть зосередити увагу і відокремити від головної групи молодої, слабкої або хворої тварини. Коли хижакові вдається захопити видобуток, поодинокі переслідування припиняються і зграя зосереджується на жертві.

Цуценята полярного вовка

Три волчонка сосут мать.

Під час міграції – в осінньо-зимовий період, шлюбних ігор не буває. В’язка відбувається на початку весни, і плодова вовчиця залишає зграю для пошуку власного лігва. Білий полярний вовк не здатний рити житло, коли сильний мороз сковує поверхню землі. У таких випадках самка йде в торішній будинок або ж шукає ущелину в скелі.



При народженні цуценята полярного вовка сліпі, безпорадні і глухі. Смокчуть мати перший місяць. Через 30 днів, вони вже здатні вживати м’ясо, яке переварив і відригнув самець. Він дбає про потомство і породіллю доти, доки вовченята не стануть в один ряд з мисливцями. Молодий білий полярний вовк наприкінці травня стає повноцінним членом зграї і залишається в ній для подальшої міграції, але за умови достатку їжі.

Спосіб життя полярних вовків

Волчата до третьей недели (редкость).

Колективні тварини, що утворюють зграї невеликих розмірів, – це спосіб життя полярних вовків. З усіх випадків часто ми бачимо сімейні, що складаються з батька з матір’ю та їх вовченят, а також однорічних або дворічних хижаків. У групи, як має бути, є ватажок; його самка за становищем нижче лише домінуючого самця. Вся зграя підпорядковується їм обом, але вони мають і свої обов’язки. Під час полювання, і коли виховуються вовченята, всі дорослі тварини діють як одна команда, підтримуючи одноплемінників.

Самотній білий полярний вовк – це молода тварина, яка не має зграї. Зазвичай вони шукають окрему свою ділянку або кинуті угіддя. Коли він знаходить відповідне місце, у хід йдуть сеча та випорожнення для позначення меж. Причому робить це на добре помітних для конкурентів ділянках, заявляючи, що це його приватна власність.

Білий полярний вовк Цікаві факти

ЧИ ЗНАЄШ ТИ, ЩО...
Лише одна десята частина всіх виходів на полювання, увінчується успіхом.

Буває так, що хижаки цілими днями сидять без видобутку, але коли з’являється можливість, за один раз вони наповнюють шлунки, поглинаючи до десяти кілограмів м’яса.

Читайте также:  Кущовий собака

Арктичні простори убогі на їжу настільки, що білий полярний вовк їсть арктичного зайця всього цілком, нічого не залишаючи.

Білі хижаки так само вміють часто наглядати за вовченятами. Вони це роблять тоді, коли мати нишпорить у пошуках корму.

Піднімаючи виття, білий полярний вовк мітить мисливські угіддя, повідомляючи про близьке та небезпечне сусідство. Це також допомагає уникнути зустрічі з членами зграї, яка призведе їх до бою.

Полярный волк



Як виглядає білий полярний вовк

У зграї з’являється можливість повалити вівцебика, якщо їм вдається розігнати стадо; коли стадо в сум’ятті вони вибирають собі потрібну жертву.

Величина

Довжина, не враховуючи хвіст: від 95 до 155 см.

Зріст: від 65 до 80 см.

Вага: менше 80 кг, маса самки менша.

Розмноження

Статева зрілість: самець третього року; самка на початку другого.

Період спарювання у березні місяці.

Виношування: від 59 до 62 діб.

У посліді вовченят: 4-5.

Спосіб життя

Звички: завжди всі разом, зграєю. Одна сім’я складається із 7, а рідше з 10 тварин.

Голос: найчастіше виття.

Раціон: з дрібної їжі – зайці та лемінги; з великої – полярні олені та вівцебики.

Тривалість життя: до семи років чи менше.

Споріднені види

Лісовий та європейський, японський та червоний вовки (останній – макензі).

Де мешкає білий полярний вовк

Ареал Canis lupus tundrorum

Вся територія Арктики, крім широких місць, покритих льодом – ось де живе білий полярний вовк.

Охорона полярних вовків

Повіками люди, не відчуваючи жалю, вбивали полярного вовка, і не тільки всі види цих хижаків потрапляли під приціл. Єдиний вигляд, який з давніх-давен і по наш день є корінним мешканцем Арктичних неосяжних просторів – це полярний вовк. В Арктиці не зовсім ті умови для людей, щоб вони часто відвідували ці території.

Ватажок вовчої зграї

Вожак стаи

Відносини між тваринами у групі, у межах ієрархії відбуваються у незвичайному спілкуванні, такому як: гавкіт, рик, всякі рухи. Ватажок зграї, як правило, завжди очікує від зграї, від кожного зокрема, послуху без винятків.

Полярний вовк показує свою покору, притискаючись до землі, або ж лягає на спину. Вкрай серйозні конфлікти між хижаками назрівають рідко.

Краткая информация о животном
Полярний вовк
Название
Полярний вовк
Описание
Мешканець широких мерзлих регіонів – білий полярний вовк (по лат. Canis lupus tundrarum) – проводить до півроку під покровом ночі.
Публикация на
bisvir.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.